Wat gaat er gebeuren bij Chelsea F.C.?

Sinds het moment dat de steenrijke Russische miljardair Roman Abramovich Chealsea F.C. overnam is de club in een stroomversnelling van succesen terecht gekomen. Men heeft het geld om de grootste spelers ter wereld aan te trekken en dit laat het dan ook zeker niet. Een punt van kritiek voor de Blues is vaak het saaie niet gedurfde spel wat niet altijd heel erg leuk is om naar te kijken. Toch lijken de fans hier complete maling aan te hebben. Het werpt immers al een tijd lang vruchten af en Chelsea rijgt al ruim 10 jaar lang de prijzen aan één.

Het absolute hoogtepunt was in 2012 toen de Londenaren de Champions League voor het eerst in de wacht wisten te slepen. Dit gebeurde nadat Bayern Munchen in de finale werd verslagen. Bijzonder genoeg werd Chelsea hiermee de eerste club uit Londen die het voor elkaar krijg om het miljoenenbal te winnen. Men was er hiervoor al een aantal jaren dichtbij en verloor onder andere in een dramatische penalty reeks van Manchester United een eerdere finale.

Momenteel gaat het wat minder bij Chelsea en vrij recentelijk werd zelfs de trainer ontslagen. Dit had niet iedereen aan zien komen aangezien Antonio Conte vorig seizoen nog kampioen was geworden met de ploeg. Het ging echter wel een heel stuk minder dit seizoen en als gevolg daarvan wist de club zich niet te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Chelsea werd namelijk 5de en alleen de bovenste vier plaatsen geven recht of deelname of kwalificatie voor het grootste clubtoernooi ter wereld. Met het ontslaan van de trainer en aantrekken van een nieuwe hoopt men dat komende seizoen anders gaat worden.

Dan rest er nog de vraag of de grote sterspeler zal blijven. We hebben het hier natuurlijk over Eden Hazard. De Belgische vleugel aanvaller die zo ontzettend snel is en altijd gevaarlijk. Er gaan vele geruchten dat hij naar Real Madrid zal gaan na het vertrek van Cristiano Ronaldo. Van iets concreets lijkt echter nog steefs geen sprake wat tot nog toe goed nieuws is voor alle Chealsea fans. De club heeft wel het geluk altijd de mogelijkheid te hebben weer een grote naam terug te halen.