Voetbalclubs in het Verenigd Koninkrijk

In Engeland is men enorm gek van voetbal. Dit mag niet als een verrassing komen. Menig supporter gaat enorm graag naar zijn of haar favoriete club kijken en betaalt hier elke week veel geld voor. De Premier League wordt ook wel gezien als de grootste competitie ter wereld. Hier een overzicht van de beste clubs in die competitie.

Manchester City

Onder de bezielende leiding van trainer Pep Guardiola en met behulp van een heleboel geld spelen ┬┤the Citizens┬┤ misschien wel het mooiste voetbal ter wereld. De beste van Europa zijn ze echter nog steeds niet geworden.

Liverpool FC

Liverpool FC zag vorig jaar aan de hand van trainer Jurgen Klopp een droom uitkomend door weer eens de Champions League te winnen. Dit jaar is de Premier League het grote doel.

Arsenal

De Gunners worden altijd geroemd om het leuke voetbal dat zij spelen. De kritiek is echter dat dit te weinig prijzen opbrengt. Dat was echter in de tijd van Dennis Bergkamp en Thierry Henry wel anders.

Tottenham Hotspur

Net als Arsenal is deze ploeg afkomstig uit Noord-Londen. Het wist vorig jaar vrend en vijand te verbazen door de finale van de Champions League te bereiken. Als je meer over Tottenham wilt weten is het leuk hun eigen fanzine eens te lezen. Al is een wedstrijd bezoeken nog vele malen leuker natuurlijk.

Chelsea FC

Deze club komt ook uit Londen. Chelsea heeft het afgelopen decennia veel succes gehad. Mede door de hulp van een rijke investeerder. Inmiddels moet de club het meer van de eigen jeugd hebben omdat het een straf van de UEFA heeft gekregen. De oude sterspeler Frank Lampard is nu de coach.

Manchester United

De laatste jaren zit het eens zo grote Manchester United in een kleine dip. De ploeg won een paar jaar geleden nog wel de Europa League, maar heeft sindsdien moeite zich in de top te handhaven. Daarom wordt er dit jaar geen Champions League gespeeld.