De kampioen van de Premier League

6

Afgelopen seizoen was de Premier League in principe vrij saai in vergelijking met voorgaande seizoenen. Dit wil natuurlijk niet zeggen in het veld en tijdens de wedstrijden, maar wel tijdens het verloop in de stand en de uiteindelijke kampioen. Iedere wedstrijd weer gebeurd er van alles in de Engelse competitie en zijn er verrassende dingen die niemand van tevoren had verwacht. Uitslagen die niemand voor mogelijk had gehouden en eindstanden met clubs die verrassend hoge ogen gooien.

Liverpool boekt progressie

Een club die toch wel als winnaar uit de bus kwam was Liverpool F.C. De ploeg eindigde hoog en wist zich zo te verzekeren voor een Champions League ticket voor volgend seizoen. Misschien nog wel verrassender was het dat men, onder leiding van Jurgen Klopp de finale van de Champions League wist te bereiken die uiteindelijk verloren ging tegen Real Madrid. Met top aankopen als Mohammed Salah en Virgil van Dijk in de winterstop nestelde het team zich weer in de Engelse top met goede vooruitzichten voor de komende jaren.

Manchester City onbetwiste kampioen

Het was op het moment dat het gebeurde al lang geen verrassing meer. Manchester City werd kampioen van de Premier League met een straatlengte voorsprong op de rest. Het was alle concurrenten te sterk af en vooral in de eerste maanden van het seizoen compleet onverslaanbaar. Iedere wedstrijd werd met een bijna speels gemak gewonnen en met een bepaald machtsvertoon wat je niet zo snel ziet in de Premier League.

De ploeg van trainer Pep Guardiola had alleen in de beginmaanden van het kalenderjaar een paar kleine uitglijders, maar was geen moment echt in gevaar voor het kampioenschap. Alle concurrenten hadden al snel een straatlengte achterstand. De breedte van de selectie van de ´Citizens´ en het scala aan sterspelers zorgden ervoor dat niemand ook maar in de buurt kon komen. Met namen als Sergio Aguero, Kevin de Bruyne, Leroy Sane, Vincent Kompany en Gabriel Jesus waren de babyblauwen niet te kloppen.

Het enige wat de ploeg zichzelf misschien zal verwijten is dat het in de Champions League niet iets verder heeft kunnen komen. Hierin werd de ploeg uitgeschakeld door landgenoot Liverpool F.C. Deze club was tot voorheen één van de weinigen die de club uit Manchester in de Premier League ook al had weten te verslaan. Velen hadden gedacht dat City dit keer echt een gooi kon gaan doen naar winst op het miljoenenbal. Maar helaas bleek dit er toch niet in te zitten.