De Engelse topclubs

Een aantal Engelse topclubs steken toch wel met kop en schouders boven de rest uit. Soms lukt het een andere ploeg om mee te doen met deze grootmachten maar meestal maken zij toch de dienst uit als het erop aan komt. De reden dat deze clubs groter zijn dan de rest momenteel heeft vooral met het budget te maken wat veel ruimer is dan de rest van de competitie maar ook nog met een aantal andere zaken.

Manchester City

City herrees een decennium geleden uit de as nadat het eindelijk weer terug was op het hoogste niveau in Engeland. De club kwam in handen van investeerders die snode plannen hadden om dit de grootste club van Engeland te maken. Men lijkt hier onderhand wel in te slagen. Sinds alle kwaliteitsinjecties is de ploeg meer en meer prijzen gaan pakken en werd het inmiddels drie keer kampioen in de Premier League. Daarnaast werder er nog een aantal andere prijzen gewonnen, de volgende stap lijkt nu een Europese hoofdprijs.

Liverpool F.C.

Het bij de fans zo geliefde Liverpool doet het de laatste jaren steeds weer beter en lijkt klaar om voor de echte prijzen mee te gaan doen. Met goede en verrassende aankopen heeft de club zijn weer in de Engelse top genesteld en het halen van de Champions League finale afgelopen seizoen leek daarvoor de ultieme beloning.

Tottenham Hotspur

De Spurs zijn aan een goede periode bezig. Ze spelen aantrekkelijk voetbal en beschikken over zeer goede spelers uit zowel binnen als buitenland. De club lijkt echter wel steeds net naast de prijzen te grijpen. Daarom lijkt de tijd rijp om hier in de komende jaren eens verandering in te gaan brengen en dit lijkt zeker mogelijk. Het blijven van sterspeler Harry Kane voor de komende jaren is wat dat betreft een hele goede eerste stap in de juiste richting.

Manchester United

Bij Manchester United schroomt men niet om flink de knip te trekken voor topaankopen. Het levert de laatste jaren misschien nog niet de prijzen op die men graag zou willen maar men is volgende seizoen wel weer verzekerd van de Champions League. In de afgelopen jaren werd wel al de Europa League en de FA Cup gewonnen. Het is zeker niet uitgesloten dat daar meer prijzen bij zullen komen met de talentvolle selectie van de Portugese trainer Jose Mourinho.

Arsenal

Met de Gunners uit Noord-Londen gaat het de laatste jaren wat afwisselend. In tegenstelling tot de andere clubs in dit rijtje strooit Arsenal meestal niet al te makkelijk met geld waardoor het de concurrentie nog wel eens achter blijft. De ploeg heeft wel een unieke speelstijl die geliefd is bij velen. Met het vertrek van coach Arsene Wenger staat men aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk en zal het interessant zijn om te zien wat er gaat gebeuren.