Anfield

Anfield werd gebouwd in 1884, maar werd in eerste instantie gehuurd door Everton FC. In de eerste wedstrijd op de grond, op 28 september 1884, versloeg Everton Earlstown met 5-0.

In 1891 verhuisde Everton uit Anfield na een meningsverschil over de huur, en een jaar later trok het nieuw opgerichte Liverpool in. Hun eerste wedstrijd op Anfield was een 7-1 overwinning op Rotherham.

Uitbouw van Anfield

Anfield onderging verschillende veranderingen aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw, waaronder in 1895 de bouw van een nieuwe hoofdtribune, en een decennium later de bouw van de beroemde Spion Kop.

In de jaren tachtig begon men het stadion te voorzien van alleen maar stoelen. De laatste belangrijke veranderingen in het stadion werden in de jaren negentig doorgevoerd, eerst met de verbouwing van de Centenary Stand op twee niveaus, vervolgens met de ombouw van de Kop tot een tribune met stoelen, en tenslotte in 1998 met de bouw van een tweede tribune op de Anfield Road Stand.

Evenementen op Anfield Road

Tijdens het Euro 1996 tornooi werden verschillende stadions van Voetbalclubs in het Verenigd Koninkrijk gebruikt. Zo ook Anfield, waar drie groepswedstrijden en de kwartfinale tussen Frankrijk en Nederland (0-0) werden gespeeld.

Het stadion wordt momenteel ook voor concerten gebruikt. Zo was er een merkwaardig voorval tijdens het concert van P!nk vorig jaar.

Verdere uitbreiding Anfield

Eind jaren 2000 overwoog Liverpool om van Anfield naar een groter en moderner stadion te verhuizen en kreeg zelfs toestemming voor een nieuw 60.000 zitplaatsen tellend stadion in Stanley Park. Onvoldoende financiering vertraagde de plannen, die uiteindelijk in 2012 werden weggegooid.

In plaats daarvan koos de eigenaar ervoor om Anfield te herontwikkelen en uit te breiden. De eerste fase betrof de wederopbouw van de Main Stand, die de capaciteit met 8500 zitplaatsen vergrootte tot een totaal van 54.047. De werken startten in januari 2015 en werden vlak voor het begin van het seizoen 2016-17 voltooid.